The Brahms - Me and My Damn Dreams (2018)

  • 12 Jan, 21:53
  • change text size:

Artist:
Title: Me and My Damn Dreams
Year Of Release: 2018
Label: The Brahms
Genre: Alternative, Indie
Quality: mp3 320 kbps / flac lossless
Total Time: 00:44:29
Total Size: 104 / 288 mb
WebSite:

Tracklist
---------
01. I Like to Listen to You Talk
02. Sleep
03. Nights
04. Forever
05. Beaches
06. Out On Love
07. You Don't Like Swimming
08. Me and My Damn Dreams
09. Stadium GT
10. Done Lion
11. Shelter
12. Stranger Now


Nadat de Nederlandse band The Brahms in 2015 overtuigend uit de startblokken schoot met de EP’s Meraki (met 3FM Megahit Golden) en Belise (2016), en als gevolg daarvan ruim zeventig shows afwerkte in 2016, was 2017 een jaar van contemplatie voor het viertal. The Brahms keerde terug naar de tekentafel met als doel hun sound te herdefiniëren in plaats van gemakkelijk voort te borduren op het eerste succes. Een verstandige mindset, die niet elke band gegeven is.
Toen dat proces voltooid was, trokken de heren met drie handen vol songs naar de Londense Artspace Studios waar met producer Larry Hibbitt (Nothing But Thieves, Dinosaur Pile-Up) in drie weken tijd Me And My Damn Dreams werd opgenomen.

En het resultaat mag er zijn. Mede dankzij het geduld dat de bandleden konden opbrengen, klinkt hun debuutalbum stukken volwassener dan de vooral aan Two Door Cinema Club gelieerde indiepop van de eerste twee EP’s.
Niet dat de essentie opeens heel erg anders is, of dat de toonzetting plots van licht naar donker is doorgeslagen, want songs als single Sleep, opener I Like To Listen To You Talk of het lekker elektronische Beaches zijn stuk voor stuk potentiele radiohitjes. Maar toch schurkt het geluid op Me And My Damn Dreams voorzichtig tegen dat van bands als The Boxer Rebellion, The Killers of zelfs Kensington aan.
En nu niet gelijk afhaken na het horen van die laatste naam, want waar de songs van Kensington (waarvoor The Brahms overigens eind vorig jaar het voorprogramma verzorgde in de Ziggo Dome) vakkundig dichtgesmeerd zijn en ontdaan van elke vorm van bezieling, lukt het deze vier jonge gastjes om hun liedjes van de broodnodige lucht en ruimte om te ademen te voorzien.
Bovendien is zanger David Westmeijer, in tegenstelling tot Kensington’s Eloi Youssef, wèl te verstaan, is hij behept met een warme, heldere stem, en heeft hij een neusje voor sterke zangmelodieën.
Dat alles maakt van Me And My Damn Dreams een meer dan prima debuutalbum van een band die pas aan het begin van hun muzikale loopbaan staat. En dat is best knap.




  • mufty77
  •  23:56
  • Пользователь offline
    • Нравится
    • 1
Many thanks for lossless.