Balázs Berkes, The Creative Art Jazz Trio - Forever (1996)

  • 02 Jan, 18:31
  • change text size:

Artist:
Title: Forever
Year Of Release: 1996
Label: Pannon Jazz
Genre: Jazz
Quality: flac lossless (tracks, log, scans)
Total Time: 01:04:47
Total Size: 342 mb
WebSite:

Tracklist

01. Bop for Two Friends
02. Changes
03. Swansa
04. Four Strings
05. Serenade
06. Forever
07. Morgan Blue
08. Sunbeam
09. Flashover
10. Madrid

Zenei tanulmányait tizenévesen csellózással kezdte. 1958-tól 1962-ig a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola nagybőgő szakán tanult Tibay Zoltán növendékeként.

1962-től 1978-ig a Magyar Rádió együtteseiben dolgozott, tagja volt a Magyar Rádió és Televízió Tánczenekarának, majd hosszú ideig a Stúdió 11-nek. Rádiós és televíziós munkája mellett különböző formációkban játszott, fellépett a hazai jazzélet valamennyi meghatározó egyéniségével. 1962 óta rendszeresen koncertezik Vukán Györggyel. 1980-tól Super Trio néven léptek fel Kőszegi Imrével kiegészülve, 1990 óta a Creative Art Trióban Balázs Elemérrel alkotják a formációt, melynek fúvósokkal kiegészített változata volt a Creative Art Ensamble.

Számos külföldi partnere volt, többek között olyan neves előadókkal játszott együtt, mint Teddy Wilson, Art Farmer, Paquito Divera, Jiggs Whigham, Albert Mangelsdorff, Kay Winding, Tony Scott, Stepko Gut, Frank Foster, Kenny Wheeler, Ted Curson, Charles Tolliver, Anette Lowman, Jukka Perko, Steve Grossman, The Golden Gate Quartet, valamint a környező országok vezető jazzmuzsikusai.

Többféle stílusban számos hanglemezen és hangkazettán szerepel, saját neve alatt Forever 6 címmel jelent meg album. Rendszeres meghívottja rangos fesztiváloknak, fellépett Poriban, Havannában, Palermóban, Prágában, Bledben, Varsóban, Nürnbergben, Belgrádban, Ljubljanában, Göttingenben és Leverkusenben. Négyszer hívták meg Montreux-be, ahol 1968-ban a Tomsits együttessel elnyerte a Sajtó és kritikusok díját.

1965 óta a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola Jazz Tanszakán bőgőtanár, 1993-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán tanít docensként. Számtalan formációban játszott, de igazi világa a triómuzsika zongorával és dobbal. Örömet talál a kortárs jazzben, a latin jazz világában, a be-bop és hard-bop zenei nyelvezetében.